Wij geven oprechte 
aandacht. Wij bieden elke leerling een luisterend oor en doen moeite om hem of haar op weg te helpen.

Wij zijn duidelijk. We spreken vooraf verwachtingen uit, maken concrete afspraken en omarmen open feedback.


Op school is er 
ruimte om jezelf te zijn. We staan open voor elkaars verschillen. Fouten maken mag: als je er maar van leert. 

We bieden uitdagend onderwijs. Elke leerling brengen we een stapje verder door te activeren, stimuleren en differentiëren.

Hilfertsheem College: onderwijs waarmee je verder komt


Hilfertsheem College is een kleinschalige school, waar leerlingen én medewerkers zich thuis voelen. Iedereen op onze school kent elkaar. Op het Hilfertsheem kun je jezelf zijn. We kennen en respecteren de verschillen tussen mensen. Dat vragen we ook van jou. Daardoor is het makkelijk en fijn samenwerken. We leren hierdoor van elkaar. Dat is belangrijk, want samen kom je verder dan alleen.
Soms heb je een zetje nodig, of juist een helpende hand. Onze docenten ondersteunen en motiveren je om het beste uit jezelf te halen. We verwachten daarbij wel dat jij ook je best doet. Zo ontdekken en ontwikkelen we jouw kwaliteiten optimaal.
Het resultaat is dat onze school jou méér oplevert dan een diploma; we willen dat je bij ons echt tot groei komt! 

Aandacht voor jou
Op Hilfertsheem College ben je écht welkom. We zoeken naar jouw kansen en mogelijkheden en gaan daarmee aan de slag. We hebben op school duidelijke regels en afspraken, die voor iedereen gelden. Daardoor weet je waar je aan toe bent en vind je in ons nieuwe schoolgebouw snel je weg. Goede begeleiding en betrokkenheid vinden we belangrijk. De klassen zijn klein, waardoor je de aandacht krijgt die nodig is om stappen te zetten. Docenten en medewerkers staan voor je klaar. Met hen hebben jij en je ouders veel contact. Jouw mentor speelt een heel belangrijke rol. Die leert jou écht goed kennen, maakt tijd voor je, motiveert je waar mogelijk en stuurt bij waar nodig.

Onderwijs dat bij je past
Op Hilfertsheem College volg je in een veilige, inspirerende en fijne omgeving onderwijs dat bij je past. Leerlingen met een mavo- of vmbo-advies, met of zonder leerwegondersteuning, kunnen bij ons terecht. We leggen een goede basis voor jouw toekomst met de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg, de gemengde leerweg of de theoretische leerweg (mavo). Daarnaast kun je ook nog extra vakken kiezen. In het eerste jaar zoeken we naar een combinatie van de vakken die jou aanspreken. Na het tweede leerjaar volgt een advies over het vervolg. Samen met jou en jouw ouders kiezen we welke leerweg en welk diploma het beste bij je past. In de bovenbouw kies je uit verschillende profielen. Zo volg jij de vakken die je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je in de toekomst mee aan de slag wil gaan.

Meer dan leren alleen
Je zit natuurlijk op school om te leren. Dat is belangrijk, maar er is bij ons ook veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert in leuke, uitdagende projecten om zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Ook mediawijsheid vinden we belangrijk. Door jouw laptop of tablet goed te gebruiken, leer je namelijk nét dat beetje meer. Leren op het Hilfertsheem doe je in de klas, maar ook daarbuiten. Dat noemen we ‘Levensecht Leren’. Er zijn binnen en buiten de school verschillende projecten. Je komt in contact met vervolgopleidingen en het bedrijfsleven. Ook maak je kennis met onder meer techniek, verzorging, andere culturen en eigen ondernemerschap. 
We zijn trots op onze leerlingen en op wat zij bereiken. Door jou gerichte aandacht te geven en kansen te bieden, haal jij het beste uit jezelf. Als leerling én als persoon. Op het moment dat jij het Hilfertsheem College met een diploma op zak verlaat, ben je daardoor helemaal klaar voor de volgende stap. Daarom zeggen we: ‘Hilfertsheem College biedt onderwijs waarmee je verder komt!’