Gezonde leerlingen presteren beter

Wij willen dat leerlingen het belang inzien van een gezonde leefstijl.
Gezonde leerlingen zitten lekker in hun vel en presteren beter.

Waarom een Gezonde School?

Gezonde schoolkantine

Onze leerlingen zijn veel op school. De uitgangspunten van de ‘Gezonde School’ passen daar goed bij. Wij voelen hierin onze verantwoordelijkheid. Onze kantine is gericht op gezond eten en drinken. Wij zijn in het bezit van het ‘Gezonde Schoolkantine Award’, de ‘Michelinster’ voor scholen. Ook in de lessen Mens en Gezondheid wordt er aandacht besteedt aan gezonde voeding.

Bewegen en sport

Wij besteden veel aandacht aan bewegen en sport. Zo kan je kiezen voor het keuzeprogramma Sport en Spel en organiseren wij sportdagen. Wij zijn ook Topsport Talent school.

Roken, alcohol- en drugpreventie

Tijdens de mentorlessen en de lessen Mens en Gezondheid wordt er aandacht besteed aan gebruik/misbruik van genotmiddelen.
Daarnaast komen er ook gastdocenten om voorlichting te geven.
Ook bij ons is de afspraak NIX18.
Visie en beleid Genotsmiddelen

Relaties en seksualiteit

Wij besteden o.a. in de mentorlessen aandacht aan relaties en seksualiteit. Denk aan omgangsvormen, taalgebruik, je presenteren en identiteit. Regelmatig worden er gastsprekers uitgenodigd om over verschillende onderwerpen voorlichting te geven.
Visie Relatie en Seksualiteit

Welbevinden en sociale veiligheid

Wij bevorderen sociaal gedrag d.m.v. gedragscodes, trainingen (zoals FairPlay en Faalangst) en interne zorg.
Onze leerlingen worden op ongewenst gedrag aangesproken. Vaak benadruk-ken we daarin het gewenste gedrag.