Projecten binnen en buiten de school

Levensecht Leren

Op onze school leer je in de klas, maar ook buiten de school.
Mocht je geïnteresseerd zijn in de techniek dan kun je bij ons echte woningen renoveren. Samen met de Alliantie, Goois Bouwbedrijf, ROC Amsterdam en College De Brink hebben we al 13 woningen gerenoveerd.
(FB Bouwhuis in het Gooi)

In elk leerjaar hebben we projecten.
In leerjaar 1 hebben we ons pestproject. Wij willen dat jij, en ook alle andere leerlingen, zicht veilig voelen op het Hilfertsheem. Wij kijken naar een toneelstuk over pesten, praten daarover met elkaar en lezen er ook boeken over.
In leerjaar 2 hebben we vlak voor de zomervakantie het project Globaland. In een wereld die Globaland heet, besturen jij en jouw groepje jullie eigen land.

Vind je het leuk om een website te bouwen of een app te ontwikkelen? Als een aantal jaren doen wij mee aan het project Topklas Digital Design van Beeld en Geluid. Geselecteerde leerlingen van het Hilfertsheem College en andere scholen in Hilversum gaan gedurende een half jaar één dag per maand naar het Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark om te werken aan opdrachten van echte opdrachtgevers zoals omroepen en zorginstellingen. Als je hieraan meedoet word je uitvoerig begeleid in het ontwerpproces en hoe je jouw resultaten presenteert.