Huiswerkbegeleiding
Leerlingen kunnen om uiteenlopende redenen moeite hebben om effectief met hun huiswerk aan de slag te gaan. Als steuntje in de rug biedt het Comenius College tegen een geringe vergoeding de huiswerkklas. Deze huiswerkklas werkt vanuit de visie: “Het nieuwe leren”. 

 

Dit is erop gericht dat de leerling meer verantwoordelijkheid gaat nemen voor zijn/haar eigen leertraject. In het intakegesprek wordt duidelijk waar de leerling op dat moment staat, wat zijn/haar doelen zijn, en waar aan gewerkt gaat worden. Dit wordt vastgelegd in een afsprakencontract. Gaandeweg wordt duidelijk waar de belangrijkste belemmeringen zijn. Tijdens de feedbackgesprekken wordt gekeken naar vorderingen en gedrag, en wordt het afsprakencontract geactualiseerd met nieuwe doelen/aandachtspunten voor de komende periode.


Er is zeer beperkte vakinhoudelijke hulp. De school zorgt voor een rustige, prettige werksfeer. De huiswerkklas start direct na de zomervakantie.


Download het aanmeldformulier_2017-2018

 

Graag vertel ik u meer als u geïnteresseerd bent!

 

Pauline Povel-Boekwijt
035- 6215763
06-33313815
pauline.povel@kanalyse.nl

Bijles
Bijles door leerlingen:


Een aantal bovenbouwers heeft aangegeven graag bijles te willen geven aan onderbouwers. Meer informatie hierover vindt u op deze link: Informatie bijles door bovenbouwers.pdf


De lijst met leerlingen die hieraan mee willen werken vindt u op de volgende link: Leerlingenlijst


We zijn dit project een jaar geleden gestart en hopen dat deze lijst op korte termijn aangevuld kan worden met meer leerlingen die bijles willen geven zodat we uiteindelijk voor ieder vak een leerling beschikbaar hebben.
Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV